SALAM PERKENALAN

Welcome To My Personal Blog. Hanya titik-titik perkongsian disini. Terima kasih sudi baca ! Harap ilmu dapat disampaikan

Dari saya, jangan lupa "skodeng" tips perniagaan, motivasi, keusahawanan, kekeluargaan, penjagaan kesihatan dan review produk

Teknik pemasaran yang simple mampu bawa jualan 1 juta

12:36 PTG | Nazir Aziz

Abang kat dalam gambar ni boleh kita contoh teknik pemasarannya, walaupun jual pen secara meja ke meja, boleh respek teknik dan strategi beliau.
  • Introduction : S.E.X, Smile Salam, Eye to eye, Xcitement
  • Story : K.I.S.S Keep It Short & Simple
  • Presentation : Demo, Practice dan Cerita Benefit, Berikan suggestion beli untuk hadiah atau simpan spare.
  • Close : Cadangkan orang beli
  • Rehash : Atau dalam bahasa lain maksudnya up sell kalau beli bundle.
Selalu time kita duduk lepak-lepak di food court, ada je, mamat bangla or other, jual-jual, dengan maruku lah, keropok lah, bag duit lah, entah macam-macam, offer produk kat kita.

Dalam hati kita pulak, menyumpah-yumpuh, brader-brader yang menggangu kita tu.

Tapi, lepas ni kita hanya berfikiran positif je, andai kata memang kata tak nak beli, just senyum je, 

dan dalam hati daripada menyampah, kita tukar kepada respek mereka-mereka yang berani berniaga meja ke meja, tak semua tau orang boleh lakukan..

adakah korang sanggup berniaga macam tu...

GUA RESPEK lah lu beb!!!!.




Tiada ulasan: